lunes, 31 de marzo de 2014

Activitat 6: Família


Aquesta activitat que vam realitzar a classe, la destinàrem a elaborar una definició de família. Com en altres ocasions, primer vàrem treballar individualment, després en petit grup i final en gran grup. 

D’aquesta manera, primer vaig haver de pensar en el concepte de familia i fer-ne una definició la qual va ser: “institució socialitzadora, grup de persones que s’uneixen per vincles”. Es tracta d’una definició que em va costar molt pensar ja que, per a mi és un concepte complex, però al fer els debats en petit i gran grup, m’apropo més al concepte.

En petit grup, vaig poder ampliar la definició: “ la institució socialitzadora més important per a la família, formada per un grup de persones que s’uneixen per vincles, que comparteixen un temps i un espai i que entre ells es cobreixen les necessitats bàsiques”.

Finalment, debatent en gran grup vaig poder reformular la definició, per a que el concepte en quedés més clar: “És la institució més important socialitzadora, formada per un grup de persones que s’uneixen per vincles i que tenen un sentiment de pertinença, que comparteixen un temps i un espai, on cada membre desenvolupa un rol diferent i funcions amb les quals s’han de satisfer les necessitats bàsiques”. 


Doncs amb aquesta definició i les aportacions del tema, se que ja no existeix un tipus de família nuclear, sinó que trobem una gran diversitat com per exemple: adoptives, monoparentals, homoparentals, separades... Tot i això, també he aprés que per a que sigui considerada família no té perquè haver-hi un fill o filla. És una font de transmissió d’informació i valors i un model a seguir.  





Marta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario